Onko to do –lista kasvanut loputtomaksi? – Lisää tehoja tekemiseen, kokeile pomodoro-tekniikkaa!  

Pomodoro-tekniikka on tehokas ajanhallinnan menetelmä. Tarkoituksena on keskittyä tehokkaasti 25 minuutin ajan yhteen tehtävään, jonka jälkeen pidetään pieni tauko ja tehdään sama uusiksi yhteensä neljä kertaa.  

Pomodoro-tekniikan on kehittänyt italialainen Francesco Cirillo. Tuleeko sinullakin nimestä heti mieleen herkullinen pastaruoka? Se on sitäkin, mutta pomodoron nimi on suomeksi tomaatti ja tekniikan nimi juontuukin tomaatin muotoisesta munakellosta.  

Ota pomodoro-tekniikka haltuun

1. Valitse tehtävä, jonka haluat saada valmiiksi 

Tehtävän koolla ei ole väliä. Kunhan se on jotain, joka tulee saada valmiiksi.  

2. 25 minuutin työskentelyjakso 

Haasta itsesi ja tee lupaus, että tulet keskittymään seuraavan 25 minuutin ajan valitsemaasi tehtävään keskeytyksettä. Laita esimerkiksi puhelimen ajastin soimaan 25 minuutin päähän ja sulje kaikki häiriötekijät.  

Jos mieleesi tulee ajatus jostain toisesta tehtävästä, mikä tulee saada aikaiseksi, kirjoita se ylös. Nyt keskitytään vain valitsemaasi tehtävään.  

3. 5 minuutin tauko 

Kun 25 minuuttia on kulunut, pidä noin viiden minuutin tauko. Voit esimerkiksi kävellä hetken ympäri toimistoa, hakea kahvit, vaihtaa kuulumiset työkaverin kanssa tai vaan olla rauhassa 5 minuuttia. Pidä kirjaa aina, kun olet suorittanut uuden pomodoron.  

4. 20–30 minuutin tauko neljän pomodoron jälkeen 

Kun olet tehnyt yhteensä neljä pomodoroa, pidä 20–30 minuutin tauko. Voit käydä kävelyllä, siivota kotitoimistoa tai syödä välipalaa.  

Pomodoron hyödyt 

 • To do –lista pienenee 
 • Tehokkuus paranee 
 • Keskittymiskyky kehittyy 
 • Stressi ja ahdistus tekemättömistä töistä vähenevät  

Mihin pomodoro-tekniikka perustuu ja kenelle se sopii? 

Monesti kynnys aloittaa iso tehtävä on suuri. On helpompi pilkkoa tehtävä pienempiin osiin, kuin asennoitua tunteja kestävään, peppulihaksia turruttavaan projektiin. Kun tehtävä on pilkottu osiin, lopputulos on helpompi saavuttaa.  

Pomodoron voi omaksua kuka tahansa ja toki riippuu henkilöstä, toimiiko tekniikka itselle henkilökohtaisesti. Tekniikka soveltuu erityisesti projekteihin, jotka ovat jääneet “roikkumaan”. Tekniikan avulla tehty työ konkretisoituu ja palkitsee, kun on suorittanut kaikki pomodorot ja saa ansaitun pidemmän tauon. Anna tekniikalle aikaa ja kokeile sitä useampia kertoja.  

Lue, miten olemme olleet mukana luomassa asiakkaidemme menestystarinoita.

Näin pomodoro-työskentely etenee puolikkaan työpäivän verran

 • Valitse tehtävä 
 • 25 minuutin työskentely 
 • 5 minuutin tauko 
 • 25 minuutin työskentely 
 • 5 minuutin tauko 
 • 25 minuutin työskentely 
 • 5 minuutin tauko 
 • 25 minuutin työskentely 
 • 20–30 minuutin tauko 

Ota työkaveriksesi pomodoro-laskuri

Verkossa on useita maksuttomia pomodoro-laskureita, jotka toimivat selaimessa. Tässä linkki helppokäyttöiseen Pomodoro Timer -laskuriin.

Pomodoro-tekniikka tuo rakennetta työpäivään ja auttaa esimerkiksi etätyössä keskittymään yhteen asiaan kerrallaan.

Kaipaatko asiantuntijan apua?

Mikäli tunnet tarvetta saada apua jostakin digimarkkinoinnin palveluista ole yhteydessä LevelUpin digimarkkinoinninammattilaisiin niin katsotaan yrityksellesi juuri sopiva ratkaisu! Lisää digipalveluistamme pääset lukemaan täältä.