Verkkosivujen kehitys jatkuvalla otteella auttaa sivustoasi palvelemaan verkkosivustolla vierailevia entistä paremmin. Verkkosivut, joiden sisältöä, rakennetta ja toiminnallisuutta kehitetään asiakastarpeen mukaan, tuottavat eniten hyötyä myynnin ja asiakaspalvelun tukena.

Lue 9 vinkkiämme tehokkaamman verkkosivuston toteuttamiseen!

1.    Informatiivisuus

Hyvät verkkosivut antavat vierailijalle tarpeeksi informaatiota yrityksestä, siitä mitä se tarjoaa, miten se toimii, mitä tuotteita ja palveluita se myy ja kenelle se niitä myy. Kuvaa verkkosivustollasi selkeästi, minkä ongelman yrityksesi ratkaisee. Kerro yrityksesi tuotteista ja palveluista kohderyhmää kiinnostavalla tavalla sekä hakukoneystävällisesti. Yhteystiedot on myös tärkeää asettaa mahdollisimman helposti saataville.

2.    Kävijäpolut

Mihin haluat ohjata asiakkaan, kun hän saapuu sivustolle? Onko vierailijan mahdollista edetä sivustolla sulavasti vai tuleeko umpikuja nopeasti vastaan? Nämä asiat on erittäin tärkeä muistaa huomioida, sillä tämän päivän hektisessä maailmassa potentiaalinen asiakas klikkailee hetkessä itsensä toiselle sivustolle, kun umpikuja tulee eteen.

Pidennä vierailijan käyntiä verkkosivustollasi linkittämällä yksittäisiä sivuja keskenään, niin että vierailijalla on aina useampi vaihtoehto jatkaa sivuston tutkimista. Huomioi myös se, että vierailija tulee usein sivustolle sisään muuta kautta kuin etusivuilta. Ymmärtääkö asiakas missä kohtaa kokonaisuutta ollaan, kun kulku ei ala etusivulta?

3.    Liikenteen seuraaminen

Verkkosivujen rakenne kannattaa miettiä huolella myös sen kannalta, kuinka helppoa kävijän kulkua on seurata. Esimerkiksi markkinoinnin automaation avulla voit seurata kävijöiden kulkua ja automatisoida markkinoinnin toimia sen mukaan, kuinka vierailija on sivustolla toiminut. Tämä edellyttää kuitenkin, että sivusto on rakennettu siten, että seurannasta on mahdollista nähdä mitä sisältöjä vierailija on selannut. Käytännössä tämä tarkoittaa sisältöjen jakamista eri sivuille ja linkkien taakse, kuitenkin niin, ettei käyttäjäkokemus siitä kärsi.

4.    Liidikoukut

Liidien tunnistamiseksi verkkosivustolle kannattaa lisätä erilaisia ”houkuttimia”, joilla voidaan tunnustella asiakkaan kiinnostusta. Meillä näitä ”houkuttimia” kutsutaan liidikoukuiksi. Tarjoa siis verkkosivustosi vierailijoille mielenkiintoisia sisältöjä pyytäen samalla lupaa markkinointiin. Yksinkertaisimmillaan tämä voi tarkoittaa uutiskirjeen tilausmahdollisuutta tai sitten voit tarjota esimerkiksi ilmaisia esitteitä, webinaareja tai oppaita sähköpostin kautta.

5.    Asiakaspalvelu

Tänä päivänä asiakkaat täytyy pystyä palvelemaan myös verkossa nopeasti. Verkkosivuilla tämä on helppo toteuttaa chat-palvelun avulla, josta asiakas saa saman tien vastauksia mieltä askarruttaviin kysymyksiin ja apua ostamisen tueksi. Myös muiden asiakaspalvelukanavien tiedot on hyvä laittaa selvästi esille verkkosivustolle.

6.    Call-to-action

Lisää palvelukuvauksiin ja verkkosivustolle call-to-actioneita eli toimintakehotteita. Mieti miten haluat asiakkaan toimivan. Call-to-action voi olla esimerkiksi palvelukuvauksen lopussa oleva kehotus yhteydenottoon. Toimintakehotteiden tulee olla selkeitä ja toimintojen puolestaan asiakkaalle mahdollisimman helppoja toteuttaa.

7.    Hakukoneoptimointi

Hakukoneoptimointi kannattaa huomioida alusta saakka. Kun kirjoitat tekstejä verkkosivuille mieti otsikot ja tekstit niin, että niissä on käytetty hakukoneiden kannalta mahdollisimman otollisia hakusanoja. Hakusanat kannattaa testata hakusanojen testaukseen tarkoitetulla työkalulla, jotta löydät oikeat termit, joilla yrityksenne tuotteita ja palveluita haetaan. Mieti ja testaa hakusanat valmiiksi, niin niiden upottaminen sisältöön on helpompaa toteutusvaiheessa. Myös kuvat kannattaa nimetä hakusanojen mukaan. Hakukonenäkyvyyttä voit vielä tehostaa hakukonemainonnan avulla.

8.    Monipuoliset sisällöt

Koska me ihmiset olemme jokainen niin erilaisia, meihin uppoaa myös eri sisällöt. Yksi tykkää katsella kuvituksia palveluprosesseista, toinen taas mieluummin näkee tulokset ja faktat tiukkana tekstinä, kun taas kolmatta kiinnostaa eniten muiden kokemusten kuuleminen asiakastarinoiden muodossa. Koita siis tarjota erilaisille asiakkaillesi erilaisia sisältöjä. Voit käyttää kuvia, tekstejä, tarinoita, videoita, infograafeja, animaatioita – tai mitä vain ikinä keksitkään.

9.    Tietosuojakysymykset

Tietosuoja-asiat tulee huomioida myös verkkosivuilla. Jos verkkosivuiltasi löytyy yksikin uutiskirjeen tilaus-, yhteydenotto-, tarjouspyyntö- tai työhakemuslomake, on sinun syytä perehtyä sen edellyttämiin tietosuojaseikkoihin. Verkkosivustolle on hyvä lisätä tietosuojaseloste, joka sisältää yrityksenne henkilötietojen keräämisen, säilyttämisen, käyttämisen ja luovuttamisen periaatteet. Kattavalla tietosuojaselosteella luot läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta yrityksenne ja asiakkaidenne välille.

Kaipaatko apua verkkosivuston kehittämisessä mm. näiden vinkkien mukaan?

Me autamme sinua

Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä niin laitetaan yhdessä verkkosivustosi kuosiin!

Ota yhteyttä

  • Suostun asiakastietojen keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön.
    Lue ehdot »