Videomarkkinointi on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta. Samaan aikaan videoiden pituus on lyhentynyt. Useiden some-alustojen algoritmit suosivat vahvasti videosisältöä, mikä takaa niille laajan näkyvyyden. Tämän vuoksi monet yritykset ovat alkaneet lisätä videoita perinteisten teksti- ja kuvasisältöjen rinnalle. Tästä artikkelista saat apua videomarkkinointiin!

Videomarkkinointi ytimekkäästi

Videomarkkinointi on menetelmä, jossa hyödynnetään videoita brändiviestin välittämiseen ja markkinoinnin tueksi. Se on tehokas tapa tavoittaa ja sitouttaa yleisöä, sillä visuaalinen viestintä puhuttelee ihmisiä voimakkaammin kuin pelkkä teksti tai kuva. Videon avulla voit välittää monimutkaisia viestejä selkeällä ja helposti ymmärrettävällä tavalla.

Videomarkkinoinnilla on myös potentiaalia tarttua katsojien tunteisiin ja herättää heidän kiinnostuksensa. Videot voivat luoda vahvan tunnesiteen yleisön kanssa ja auttaa brändiäsi erottumaan kilpailijoista. Lisäksi videoiden jakaminen sosiaalisessa mediassa ja muilla alustoilla voi auttaa tavoittamaan suuremman yleisön ja lisäämään yrityksesi näkyvyyttä.

Videomarkkinoinnin sisällyttäminen yleiseen markkinointistrategiaasi voi tuottaa merkittäviä tuloksia. Tutkimukset osoittavat, että videot voivat lisätä käyttäjien sitoutumista, lisätä verkkosivujen liikennettä ja jopa parantaa verkkosivujen hakukoneiden sijoitusta. Sisällyttämällä mukaansatempaavaa visuaalista materiaalia, kiehtovaa tarinankerrontaa ja strategista jakelua voit viestiä tehokkaasti brändisi viestistä ja erottaa yrityksesi kilpailijoista.

Viisi vinkkiä videomarkkinointiin

Ymmärrä kohdeyleisösi

Kaikki tehokas videomarkkinointi alkaa yleisön ymmärtämisestä. Kenelle luot sisältöä? Mitkä ovat heidän tarpeensa, toiveensa ja käyttäytymismallinsa? Kun tunnistat kohdeyleisösi, voit räätälöidä viestisi resonoidakseen juuri heidän kanssaan.

Aloita vahvasti

Aloita video herättämällä katsojan mielenkiinto välittömästi. Mustat ruudut tai staattiset kuvat voivat saada katsojan vaihtamaan nopeasti seuraavaan videoon. Valitse huolella aloitusruutu, joka koukuttaa katsojan ja sisältää mielenkiintoisen kohtauksen.

Huomioi eri kanavien ominaisuudet

Mukauta videosisältösi eri sosiaalisen median kanavien ominaisuuksien mukaisesti. Esimerkiksi YouTubeen sopivat paremmin pidemmät ja huolellisesti tuotetut videot, kun taas Facebook ja Instagram ovat lyhyiden, arkisten videoiden suosiossa. Muista myös huomioida videoiden katselusuunta: Facebookissa ja Instagramissa pystysuuntainen video toimii paremmin, kun taas YouTubessa vaakatasoinen.

Kiinnitä huomiota otsikkoon ja kuvaukseen

Luo videollesi kuvaava otsikko ja houkutteleva kuvausteksti, jotka kannustavat katsojaa katsomaan video loppuun asti. Panosta näihin osa-alueisiin huolellisesti, sillä ne voivat vaikuttaa merkittävästi videon näkyvyyteen ja houkuttelevuuteen.

Tee ristilinkitystä

Vaikka julkaisisitkin videon alun perin toiseen kanavaan, muista mainita siitä myös muilla kanavillasi. Tällainen ristilinkitys auttaa kasvattamaan videon katselumääriä ja saamaan lisää tilaajia etenkin YouTube-kanavalle.

Bonusvinkki YouTubeen:

Lataa video YouTubeen korkealaatuisena (HD). Hakualgoritmit arvostavat HD-videoita ja sijoittavat ne usein korkeammalle hakutuloksissa. Tämä voi parantaa videon löydettävyyttä ja houkutella enemmän katsojia.

Lue, miten olemme olleet mukana luomassa asiakkaidemme menestystarinoita.

Yhteenveto

Video-markkinointi tarjoaa yrityksellesi tehokkaan tavan lisätä näkyvyyttä ja tavoittaa kohdeyleisösi. Huolellisesti suunnitellut ja toteutetut videot voivat herättää tunteita, kertoa tarinoita ja sitouttaa yleisöä. Ne voivat myös auttaa erottumaan kilpailijoista ja viestimään brändisi sanomaa tehokkaasti.

Muista valita sopivat videotyypit tavoitteidesi mukaan ja panostaa videoiden laatuun ja sisältöön. Keskity tarinankerrontaan ja pidä videon kesto sopivana. Lisää aina selkeä kutsu toimintaan (call-to-action), joka ohjaa katsojat haluamaasi toimintaan.

Video-markkinoinnin avulla voit luoda merkityksellisen yhteyden kohdeyleisöösi ja viedä yrityksesi näkyvyyden uudelle tasolle. Ole rohkea kokeilemaan erilaisia videoita ja seuraa niiden vaikutusta. Älä jää paitsi tämän voimakkaan markkinointityökalun eduista – ota video-markkinointi osaksi strategiaasi ja nosta yrityksesi uudelle tasolle!

Mikäli haluat lisätietoa eri somekanavissa toimimisesta, olemme aiemmin kirjoittaneet seuraavat artikkelit, jotka voivat olla sinulle avuksi:

LinkedIn-markkinointi – 3 vinkkiä aloittamiseen

Facebookin ja Instagramin maksettu mainonta – Kuinka onnistut?

TikTok-markkinointi on vihdoin Suomessa!

Kaipaatko asiantuntijan apua?

Koetko, että verkkosivusi kaipaisivat freesausta jossain näistä tai kaikessa, mutta oma osaaminen tai aika ei riitä? Ei hätiä mitiä, asiantunteva digitiimimme on valmiina auttamaan jokaisella osa-alueella. Tutustu tulosperusteisen digimarkkinoinnin palveluumme, ja lähdetään tekemään kehitystyötä yhdessä – mikä parasta, maksat vain tuloksista!