Listasimme yrittäjien kolme yleisintä haastetta ja yhden yhteisen haaveen. Kirjoituksesta saat myös ratkaisuja, kuinka haasteet voidaan ratkaista. 

Tunnistatko itsesi?

Haaste: Lisää asiakkaita

Asiakkaiden puute on yleinen haaste yrittäjillä. Jos ei ole asiakkaita, yritys ei voi menestyä, joten se on ihan todellinen huolenaihe.  

Jos asiakkaita on vähän, pysähdy miettimään onko alla olevat toimenpiteet tehty kunnolla. 

Ratkaisu:

 • Kohderyhmien tunnistaminen. 
 • Asiakkaiden ostopolkujen huolellinen laatiminen. 
 • Verkkosivujen tarkistaminen:
 1. Käytettävyys on hyvä 
 2. Hakukoneoptimointi on tehty 
 3. Yrityksen persoona näkyy sivuilla 
 4. Sivut skaalautuvat responsiivisesti 
 5. Sivut tuottavat konversioita 

Lue vinkkejä toimiviin verkkosivuihin täältä. 

Haaste: Ajan puute

Ajan puute on valitettavan yleistä yrittäjien keskuudessa. Varsinkin yksinyrittäjät hoitavat yleensä kaiken yksin kirjanpitoa lukuun ottamatta. Tällöin ei monesti jää voimavaroja liiketoiminnan kehittämiselle, sillä yrittäjän voimavarat heikkenevät. 

Ratkaisut:

Pystytkö ulkoistamaan jonkin osa-alueen?  

Jos et, pohdi onko sinulla joitain tehottomia prosesseja, jotka vievät aikaa ihan huomaamatta todella paljon. Pystytkö automatisoimaan osan asioista?  

 • Valmiit sähköpostin viestipohjat ja allekirjoitukset 
 • Ajastetut somepostaukset 
 • Uutiskirjeet ajastettuna 

Jos olet B2B-yritys: tutustu, kuinka voit automatisoida asiakashankintasi.

Lue, miten olemme olleet mukana luomassa asiakkaidemme menestystarinoita.

Haaste: Digitaalinen markkinointi

Digitaaliseen markkinointiin liittyvät haasteet ovat yleisiä. Yleensä yrittäjillä ei ole osaamista ja aikaa olla ajan tasalla koko ajan muuttuvasta digitaalisesta maailmasta.  

Yleisesti markkinointibudjetti on olematon ja mainontaa ei tehdä suunnitelmallisesti. Myöskään tuloksia ei analysoida riittävästi, jolloin rahaa ja aikaa menee hukkaan.  

Ratkaisu:

 • Hanki luotettava ja asiantunteva kumppani. 

Tällöin vapautat aikaa muihin asioihin. Tämä kortti kannattaa miettiä, sillä silloin saat ratkaisun myös ajan puutteen haasteeseen. 

Haaste: Myynnin kasvu

Yrittäjien yleisin haave on tutkimusten mukaan myynnin kasvu. Suurin osa yrittäjistä kaipaa hillittyä kasvua, jolla pystyy tulemaan toimeen. Moni yrittäjä kuitenkin haaveilee myös kansainvälistymisestä ja edelläkävijyydestä.  

Haaveiletpa hillitystä myynnin kasvusta tai alan ykkösen statuksesta, meillä on sinulle yksi ratkaisu: 

OLE ROHKEA!:

Haaveet saavat olla isoja tai pieniä, mutta ne vaativat rohkeutta toteutuakseen. Tee perusteellinen riskikartoitus ja lähde rohkeasti voittamaan! 

Kaipaatko asiantuntijan apua?

Mikäli tunnet tarvetta saada apua jostakin näistä palveluista ole yhteydessä LevelUpin digimarkkinoinninammattilaisiin niin katsotaan yrityksellesi juuri sopiva ratkaisu! Lisää digipalveluistamme pääset lukemaan täältä.