Liisa Partanen on työskennellyt LevelUpilla nyt puoli vuotta. ”Ilman taistelua en täältä lähde. Ihana työpaikka!”, Liisa paljastaa korttinsa heti alkuun.

”Olin työttömänä ja etsin etänä tehtävää työtä, sillä arkeeni kuuluu reissaaminen Pohjois-Savon ja pääkaupungin välillä. Tarvitsin työn, jota voisin tehdä joustavasti mistä vain.

Koko työurani olen tehnyt asiakaspalvelu- ja myyntityötä. Olen kasvanut yrittäjäperheessä ja isän mukana kierrellyt messuilla ympäri Suomen markkinoimassa perheen yrityksen porakaivoja ja maalämpötekniikkaa. Sitä kautta olen oppinut kohtaamaan rohkeasti erilaisia ihmisiä. Minulla on myös yo-merkonomin koulutus. Aika paljon olen myynyt puhelimessa – niitä perinteisiä: lehtitilauksia ja lisäravinteita esimerkiksi.

LevelUpin työpaikan löysin aivan sattumalta. TE-toimisto kannusti tekemään neljä hakemusta kuukaudessa ja siihen joukkoon osui sitten LevelUpin paikkakin.

En ollut aiemmin juurikaan työskennellyt etänä, joten tekniikka jännitti melkoisesti aluksi. Työhaastattelukin oli Teamsissä, mikä oli minulle aivan vieras työväline siinä kohtaa. Asensin Teamsin tabletille ja kun palaveri alkoi, ääni puuttui ja kuvakin oli ylösalaisin ruudulla. Haastattelu saatiin kuitenkin pidettyä ja sen verran mukavasti meni, että pääsin töihin. Nyt Teams on jo hyvin tuttu, jokapäiväinen työväline. Tiimikaverini Arja auttanut ottamaan tekniset asiat haltuun. Varsinkin aluksi tarvitsin kyllä apua paljonkin.

Minkälaista on puhelinmyyntityö etänä?

”Aamulla laitan mukavat työvaatteet päälle, luurit korville ja alan töihin. Teen enimmäkseen töitä kotona, mutta erityisen mukavaa on, kun olen äidin luona käymässä ja lounasaikaan voin vain pyörähtää valmiiseen pöytään syömään.

Esimerkiksi tänään ollaan soitettu robotilla. Se tarkoittaa sitä, että robotti soittaa numeroita listalta ja kun joku vastaa, puhelu yhdistyy jollekin tiimiläiselle. Tämän päivän tahti on ollut rauhallinen, noin 10 puhelua tunnissa. Sitten riippuu ihan täysin juttukaverista, kestääkö puhelu 2 sekuntia, 2 minuuttia vai 22 minuuttia.

Voisi arvella, että etätyö on yksinäistä, mutta se ei olekaan niin. Meillä on tosi vahva yhteishenki ja tiimin tuki, eikä ole ollenkaan sellainen olo, että tekisin työtä yksin. Tiimin kanssa iloitaan onnistumisista Teams-kanavalla ja puretaan välillä turhautumista. Aiempiin kokemuksiini verrattuna on suorastaan hämmentävää, kun semmoinen vääränlainen kilpailu ja kateus ovat jääneet pois. En tiedä, johtuuko se tästä etämoodista vai porukasta, lopputuloksena on kuitenkin tosi kannustava ja innostava tiimihenki.

Mitä sanoisit LevelUpista työpaikkana?

”Työssäni on avuksi se, että olen luonteeltani puhelias savo-karjalainen. Juttua piisaa niin, ettei loppua näy. Ala-asteella piti ainekirjoituksessa pyytää opettajalta toinen vihko, että koko tarina mahtui mukaan.

Itsenäinen puhelintyöskentely etämoodissa vaatii sinnikkyyttä ja sietokykyä huonoillekin päiville. Täytyy jaksaa kertoa samoja asioita monta kertaa päivässä – jokaiselle asiakkaalle aina uudestaan. Ja jos sattuu tyly puhelu, niin se täytyy kestää. Onneksi on nuo työkaverit, joilta saa kanavan täydeltä sydämiä, kun kertoo harmistuksestaan. Kannustus korjaa kyllä fiilikset nopeasti.

Esihenkilöni Nina on aina käytettävissä tueksi, jos sattuu ns. ”nollapäivä”, että tulosta ei tule. Ihan alussa minua taisi jännittää niin uuden tuotteen myyminen, että ensimmäistä kauppaa sai odotella useamman päivän. Mutta sitten kun sain homman haltuun ja ote rentoutui, onnistumisia alkoi tulla tasaiseen tahtiin.

Minulle tämä on ollut aivan ihana paikka. Hienoita täällä on se, että saa olla aivan oma itsensä. Välillä täytyy purkaa tuntoja Ninalle ihan itkupotkuraivarivideopuhelussa ja se on ok. Minulta kysytään täällä usein, että miten sujuu ja muutenkin pidetään huolta. Aina ei ole näin ollut ja siksi arvostan tätä tosi paljon. Minun on täällä hyvä olla ja ilman taistelua en ole täältä mihinkään lähdössä.

Tärkeintä Liisalle

ARVOSTUS
Tällä tuntee tekevänsä arvokasta työtä, saa siitä kiitosta ja palautetta, välillä niin hyvää palautetta, että alkaa melkein jo nolottaa kiitokset. Työntekijöiden mielipidettä kysytään ja niitä kuunnellaan.

YHTEISÖLLISYYS
Aina saa apua, neuvoja ja mielipiteitä asiaan kuin asiaan.

JOUSTAVUUS
Työaikojen suhteen ollaan joustavia.