“Olen Hanna Harjula, yksisarvinen (suunnitteleva koodari) Keski-Suomesta.” 

Kevytyrittäjäksi puolivahingossa 

Hanna on opiskellut tieto- ja viestintätekniikkaa mediaan erikoistuen Jyväskylän Ammattikorkeakoulussa. Jo ennen opintoja hän koodasi nettisivuja ja teki graafista suunnittelua harrasteprojekteihin.  

“Opinnäytetyössäni suunnittelin taiteilijaystävälleni visuaalisen identiteetin sekä rakensin hänelle portfolion ja verkkokaupan WordPressiin. Puolivahingossa aloin kevytyrittäjäksi, kun toimeksiantoja tuli heti lisää.” 

LevelUpin Hanna löysi LinkedInistä muutama kuukausi insinööriksi valmistumisen jälkeen kesällä 2021. Hän jätti avoimen hakemuksen ja kertoi, mitä kaikkea osasi tehdä. “Syssymmällä löysin roskapostiin menneen kutsun haastatteluun. Haastattelusta jäi heti fiilis, että tämä olisi paikkani – ja marraskuussa 2021 minusta tuli leveluppilainen.” Näin vuosi myöhemmin hän totetaa, että on juuri oikeassa paikassa

Monipuolista asiakkaiden auttamista suunnittelusta toteutukseen

Hannan työ pitää sisällään kaikkea, mitä web-kehitykseen kuuluu – suunnittelusta toteutukseen ja loppukäyttäjän opastukseen.  

“Suunnittelen yritysten graafisia ilmeitä sekä web-toteutusten käyttäjäpolkuja ja ulkoasuja. Kirjoitan ja oikoluen sisältöjä sekä teen hakukoneoptimointeja. Koodaan ja ylläpidän. Olen myös projektipäällikkö ja aktiivisesti yhteydessä asiakkaisiin.” Hanna auttaa asiakkaita ongelmatilanteissa ja kouluttaa heitä uusien verkkopalveluiden käyttöön. Hän saattaa tehdä koko projektin alusta loppuun yksin. 

“Hienointa työssäni on, kun saan antaa luovuuteni virrata ja saamme innostua yhdessä asiakkaan tai kollegan kanssa; tai kun ongelma vihdoin ratkeaa ja koodi toimii.” 

Hanna arvostaa eniten työssään monipuolisuutta. Hän saa tehdä kaikkea, mitä hän osaa ja haluaa tehdä. “Arvostan myös avointa ilmapiiriä, jossa saa oman äänensä kuuluviin ja uudet ideat otetaan innolla vastaan. Mahtavia työkavereita, joiden kanssa voi itkeä, nauraa, kirota ja innostua.” 

Joustavuus antaa lisää virtaa ja hyvinvointia arkeen

LevelUpin arvoista joustavuus näkyy Hannan työssä erityisesti. “Saan itse määrittää aikatauluni hyvin pitkälti. Näin talven pimeydessä voin käydä hoitamassa hevoset valoisan aikaan ja viettää illat töiden parissa.” Väsyneenä päivänä voi vastaavasti tehdä vähemmän ja paremmalla energialla taas enemmän. 

Hanna kertoo, että hänen kohdallaan joustavuus tuo todella paljon hyvinvointia, kun ei ole kellonaikoihin sidottu, vaan kesken päivän voi lähteä ulos tuulettumaan. Hannan tiimillä on yhteiset lounaskaffet joka päivä Teamsin välityksellä, jolloin he pääsevät yhdessä työasioiden lisäksi vaihtamaan kuulumisia. “Esihenkilö on myös hyvin kiinnostunut hyvinvoinnistamme: kyselee aktiivisesti vointia, pitää kuukausittaisia 1to1-keskusteluita ja auttaa tarvittaessa konkreettisesti.” 

Hannan TOP 3 taitoa:

  1. Visuaalisuus: “Olen aina ollut visuaalinen ihminen ja rakastan kauneutta, mutta vuosien varrella on kertynyt myös tietotaitoa mm. värien ja muotojen psykologiasta.”
  2. Periksiantamattomuus ongelmanratkaisussa: “Koodaus tuottaa välillä haasteita, mutta aina lopulta koodi toimii.”
  3. Bisnesvainu: “Tunnistan asiakkaan tarpeet rivien välistä ja pääsen projektien alkuperäisen skoupin lisäksi tuottamaan usein lisäarvoa asiakkaalle ja samalla lisämyyntiä LevelUpille.” 

Hanna haluaa erityisesti kehittyä brändäysasioissa. “Näitä olenkin jo päässyt tekemään omasta aloitteestani ja vastaanotto on ollut niin firman sisällä kuin asiakkaiden suunnalta mahtava.”  

Vapaa-ajalla virkistyn…

urheillen: salilla, hevosen selässä ja luonnossa. 

Erityistaitoni on…

eläintenkäsittelytaito. Osaan kohdata niin arat kuin aggressiiviset eläimet ja voittaa ne puolelleni. Sama taitaa päteä ihmisiin. 

Saan motivaatiota…

kun näen tuloksia. Oli kyse sitten kasvaneesta habasta tai valmiista verkkosivustosta, johon asiakas on tyytyväinen. 

Haluaisitko sinäkin mukaan LevelUpin tiimiin? Katso täältä, millaisia osaajia haemme tällä hetkellä tai jätä avoin hakemus!