Instagram on suosittu sosiaalisen median kanava erityisesti nuorten keskuudessa. Suomessa Instagramia käyttää 1,2 miljoonaa ihmistä. Kanava nojaa täysin visuaalisuuteen, joten siellä voi menestyä, vaikka kirjallinen ilmaisu ei kuuluisikaan omiin vahvuusalueisiin.

Maaliskuun somevinkissä on listattu viisi pointtia, joiden avulla voit tehdä Instagram-feedistä visuaalisemman.

1. Ei kahta kahvikuppikuvaa peräkkäin

Vältä julkaisemasta samantyyppisiä kuvia peräkkäin tai siten, että samanlaiset kuvat asettuvat Instagram-profiilisivusi feedissä samalle pystysuuntaiselle linjalle. Jaksottamalla kuvat suunnitelmallisesti, saat feedistä tasapainoisen näköisen. Päätös, aletaanko tiliä seuraamaan, tehdään profiilisivun perusteella, joten on tärkeää, ettei profiilisivu näytä epäjohdonmukaiselta sekamelskalta.

2. Varasta tilaa 1:1 kuvasuhteella

Instagramissa julkaisulla halutaan herättää katsojassa kiinnostus ja huomio. Instagramin kuvavirtaa selatessa horisontaaliset kuvat ottavat vähemmän tilaa ruudusta kuin neliön muotoiset 1:1 kuvat. Näkyvyys on Instagramissa kaikki kaikessa, joten jokainen irtoava pikseli kannattaa hyödyntää.

Suuremman tilan saa tietysti vertikaalisella 8:10 kuvasuhteella, mutta ongelma on, että kuva ei mahdu kokonaan näytölle kuvatekstin kanssa.

3. Luonnonvalo on paras ystävä

Hyvän kuvan ottamisessa kaiken A ja O on luonnonvalo. Jos mahdollista, kuvaa sellaisessa paikassa, jossa sitä on saatavilla. Luonnonvalo tekee kuvista laadukkaampia, yksityiskohtaisempia ja raikkaamman näköisiä kuin keltaisen loisteputkilampun alla otetut kuvat.

4. Pidä sama linja kuvissa

Instagram on armoton kanava esimerkiksi Facebookiin verrattuna, koska vanhat kuvat eivät jää unholaan viikkojen kuluessa. Facebookissa kuvat uppoavat aikajanalle muiden päivitysten sekaan, kun taas Instagramissa jokainen kuva on palapelin palanen profiilisivulla. Hämyisessä toimistonnurkassa otettu kuva hyppää huutomerkin lailla esiin muuten kauniissa luonnonvalossa otettujen kuvien joukosta. Yhtenäinen linja kuvissa on enemmän kuin toivottua, jos feedistä haluaa tyylikkään näköisen.

5. Valitse teema

Tykkäätkö hillityistä ja minimalistista tyylistä vai ovatko räiskyvät värit ja vahvat kontrastit enemmän mieleesi? Voit valita Instagram-kuvillesi jonkin teeman, jota kaikki kuvasi noudattavat. Tällöin feedistä saa helposti yhtenäisen ja tyylikkään. Esimerkiksi pelkistetyt vaaleat kuvat ovat erittäin suosittuja Instagram-käyttäjien keskuudessa. Jos kuvaat paljon ruoka-aiheisia kuvia, voit esimerkiksi leikitellä kuvakulmilla ja ottaa kaikista herkullisista annoksista kuvan kohtisuoraan ylhäältä. Omaa teemaa miettiessä on hyvä muistaa, että mitä yleisempi tyyli on, sitä vaikeampi on erottautua joukosta.

Toteuttamiamme verkkosivustoja

Treglas verkkosivut

Treglas

treglas.fi

Hattutehdas-sivusto tabletilla

Hattutehdas

hattutehdas.fi

Töitä Suomesta -sivusto mobiilissa

Töitä Suomesta

toitasuomesta.fi

Rakennusmiehet Ylivieska verkkosivut

Rakennusmiehet Ylivieska

rakennusmiehetylivieska.fi

SOSTE sivusto

SOSTE

soste.fi

Data-Systems

data-systems.fi

Rallit.fi-verkkosivusto tabletilla

Rallit

rallit.fi

Hullu Poro sivusto

Hullu Poro

hulluporo.fi

Automyynti Kärkinen sivusto mobiilissa

Automyynti Kärkinen

karkinen.fi

Solar verkkokauppa mobiilissa

Solar

solar.fi

Kaipaatko asiantuntijan apua?

Mikäli tunnet tarvetta saada apua jostakin näistä palveluista ole yhteydessä LevelUpin digipalveluidenammattilaisiin niin katsotaan yrityksellesi juuri sopiva ratkaisu! Lisää digipalveluistamme pääset lukemaan täältä.