Google-mainonta voi olla hyvin kustannustehokas digimarkkinoinnin muoto. Artikkelista saat ohjeet siihen, miten teet Google-mainontaa kustannustehokkaasti!

Google-mainonta hyödyntää Googlen eri mainospaikkoja tavoittaakseen potentiaaliset asiakkaat. Näihin kuuluvat mm. Google -haku, YouTube, Google Display -verkosto, Performance Max, Gmail ja Google Maps. Google-mainonnan etuna voidaan pitää sen kykyä hyvin kohdennettuun mainontaan. Oikeilla määrityksillä mainokset voidaan saada näkyviin rajatusti juuri oikealle kohdeyleisöille. Hakusanamainosten erityinen vahvuus on siinä, että niiden avulla potentiaaliset asiakkaat voidaan tavoittaa erittäin tehokkaasti juuri oikealla hetkellä.

Google-mainonnan edut

Google-mainonnan kautta yritykset voivat saavuttaa näkyvyyttä juuri silloin, kun asiakkaat etsivät heidän tarjoamiaan tuotteita tai palveluita. Tämä tarkoittaa korkeampaa konversioprosenttia ja parempaa kannattavuutta verrattuna moniin muihin perinteisiin mainosmuotoihin. Tässä ovat kolme keskeistä hyötyä Google-mainonnasta.

Kohdistaminen oikealle yleisölle: Google-mainonta tarjoaa mahdollisuuden kohdistaa mainokset tarkasti valitulle yleisölle. Voit kohdistaa mainoksesi tietyille ikäryhmille, sijainneille, kiinnostuksen kohteille ja hakusanoille. Tämä tekee mainonnasta erittäin tehokasta.

Kustannustehokkuus ja ROI: Google-mainonta toimii usein PPC (Pay-Per-Click) -mallilla, mikä tarkoittaa, että maksat vain silloin, kun joku klikkaa mainostasi. Tämä tekee mainonnasta kustannustehokasta, sillä maksat vain todellisesta kiinnostuksesta. On kuitenkin tärkeää muistaa, että maksat klikkauksista myös silloin, kun kävijät päätyvät sivustollesi esim. huonojen hakusanojen takia. Näin voi käydä, jos mainoksesi näkyy hakusanalla, joka houkuttelee sivustollesi ihmisiä, jotka eivät ole alkujaan kiinnostuneita tuotteistasi tai palveluistasi. Jatkuva analysointi ja optimointi on tarpeen, jotta kampanjat toimivat tehokkaasti.

Näkyvyys ja brändin rakentaminen: Jatkuva näkyvyys Googlen hakutuloksissa edistää brändisi tunnettuuden ja luotettavuuden rakentamista.

Voit helposti poimia sieltä epärelevantit hakusanat ja lisätä ne negatiivisiksi avainsanoiksi kampanjaasi. Tämän jälkeen mainoksesi ei enää näy, kun nämä avainsanat esiintyvät hakulauseissa. Tämä on yksi esimerkki jatkuvasta optimoinnista, joka ajan myötä tekee kampanjastasi tehokkaamman.

Neljä keinoa tehostaa Google-mainontaa

1. Verkkosivujen optimointi

Varmista, että sivusi toimivat moitteettomasti. Sivujen tulee latautua nopeasti. Niissä ei saa olla rikkinäisiä linkkejä ja kirjoitusvirheiden tulee olla minimissään. Tämä parantaa Googlen laatupisteitä ja lisää sivustosi luotettavuutta. Ohjaa käyttäjät tehokkaasti kohti haluttuja toimenpiteitä.

2. Relevanttien avainsanojen käyttö:

Selvitä, mitä hakusanoja vierailijat käyttävät. On tärkeää löytyä Googlen hakutuloksista liiketoimintaasi liittyvillä avainsanoilla. Esimerkki: Jos myyt urheiluvaatteita, avainsanat kuten ”juoksuvaatteet”, ”treenivaatteet” tai ”urheiluvaatteet netistä” tavoittavat todennäköisemmin kiinnostuneita asiakkaita. Vältä liiallista asiantuntijatermistöä ja käytä sanoja, joita asiakkaat itse käyttävät.

3. Mainostekstien A/B-testaaminen:

Laadi houkutteleva ja selkeä mainosteksti, joka herättää kohdeyleisön huomion. Hyödynnä A/B-testausta vertaillaksesi eri mainosversioiden tehokkuutta ja optimoi mainostesi suorituskykyä jatkuvasti. Kokeile erilaisia otsikoita, kuvauksia ja toimintakehotuksia. Analysoi tuloksia säännöllisesti, jotta voit tehdä tarvittavat parannukset. Näin varmistat, että kampanjasi tuottaa parhaan mahdollisen tuloksen ja saavuttaa asetetut tavoitteet.

4. Laskeutumissivut:

Laskeutumissivuilla ohjaat asiakkaat sivustollesi juuri heidän käyttämänsä hakusanan perusteella. Varmista, että laskeutumissivu on relevantti ja tarjoaa arvokasta tietoa, joka vastaa hakijan tarpeisiin. Esimerkiksi, jos hakusana on edellä mainittu ”juoksuvaatteet”, laskeutumissivun voi sisältää tietoa eri juoksuvaatteiden ominaisuuksista, käyttöön soveltuvuudesta, asiakasarvioista jne. Näin varmistat, että kävijät saavat etsimänsä tiedot ja todennäköisyys, että he muuttuvat asiakkaiksi kasvaa. Tämän lisäksi Google arvioi mainosjärjestelmässään, kuinka relevantti kyseinen laskeutumissivu on avainsanatasolla. Tämä vaikuttaa siihen, kuinka paljon joudut maksamaan jokaisesta klikkauksesta. Mitä parempi sivu, sitä vähemmän maksat!

Voit lukea tästä artikkelista lisää hyvien laskeutumissivujen luomisesta.

Lue, miten olemme olleet mukana luomassa asiakkaidemme menestystarinoita.

Google-mainonnan hinta

Google-mainonnan hinta vaihtelee useiden tekijöiden, kuten avainsanojen kilpailutilanteen, kohdeyleisön ja kampanjan laajuuden perusteella. Jos avainsanojesi kilpailu on vähäistä, budjetiksi voi riittää jopa vain muutama sata euroa kuukaudessa. Jos taas ala on hyvin kilpailtu, myytävän tuotteen arvo korkea tai tuotteita/palveluita on paljon, kuukausibudjetti voi nousta tuhansiin tai jopa kymmeniin tuhansiin euroihin.

Google-mainonta toimii Pay-Per-Click (PPC) -mallilla, jossa maksat vain, kun joku klikkaa mainostasi. Keskimääräinen klikkihinta voi vaihdella muutamasta sentistä useisiin euroihin riippuen avainsanan suosiosta ja kilpailusta. Klikkien hintatiedot ovat avointa tietoa, ja voit tarkastella niitä Google Adsin kautta.

Esimerkki: Voit asettaa Google-mainontaan 600 euron kuukausibudjetin, mikä tarkoittaa noin 20 euron päivittäistä budjettia. Seuraa kampanjan suorituskykyä säännöllisesti ja tee tarvittavia optimointeja. Voit esimerkiksi kohdentaa avainsanoja paremmin tai parantaa mainostekstiä, jotta saat paremman vastineen rahoillesi.

HUOM! Google-mainonnan tulee olla hyvin kohdennettua. Jos mainoksesi näkyy ja ohjaa sivustollesi yleisöä, joka ei ole alun perinkään kiinnostunut tuotteistasi tai palveluistasi, maksat turhaan sivuillesi tulevasta liikenteestä.

Google-mainonta itse vai ulkoistamalla?

Ulkoistamalla

Ulkoistamalla Google-mainonnan säästät ensisijaisesti omaa aikaasi ja vaivaasi. Osaavan digimarkkinoinnin kumppanin avulla pystyt varmistamaan, että mainoskampanjasi ovat optimoituja ja mahdollisimman kustannustehokkaita.

Plussat

Valmis osaaminen: Digimarkkinoinnin ammattilaisilla, kuten meillä LevelUpilla on myös jo valmis syvällinen asiantuntemus aiheesta, sekä haluttujen tulosten saavuttamisesta.

Todennäköisesti paremmat tulokset: Kun Google-mainonnan tekee alusta alkaen siihen erikoistunut henkilö, tulokset todennäköisemmin ovat myös paremmat.

Pääsy kalliisiin työkaluihin: Markkinointiin erikoistuneilla yrityksillä on tyypillisesti pääsy alan parhaimpiin ja edistyneimpiin työkaluihin, jotka voivat parantaa kampanjoiden suorituskykyä.

Uudet näkökulmat ja ideat: Ulkoistaminen voi myös tuoda uusia näkökulmia ja ideoita, joita ei ehkä itse huomaisi.

Miinukset

Maksat palvelusta: Itse tekemällä et joudu maksamaan ulkopuoliselle taholle. Jos arvelet, että ulkoistamalla voisit saada paremman tuoton kulut mukaan luettuna, voi euromääräisesti ulkoistaminen olla lopulta parempi vaihtoehto.

Itse tekemällä

Päätös tehdä Google-mainontaa itse voi tuoda mukanaan useita etuja, mutta myös haasteita. Itse tekemällä voit säästää kustannuksissa, mikä voi olla tärkeää erityisesti pienemmille yrityksille. Kuitenkin tämä vaatii merkittävää ajallista panostusta ja resursseja, jotta kampanjat voidaan toteuttaa ja optimoida tehokkaasti. Tulokset eivät välttämättä ole yhtä hyviä kuin ammattilaisten toteuttamina ja oppimisprosessi voi olla hidas ja kallis, jos kampanjat eivät tuota toivottuja tuloksia.

Plussat

Pienemmät kulut: Hoitamalla itse mainostamisen, maksat vain Googlelle.  

Opit enemmän: Hoitamalla Google-mainonnan itse, sinulla on paremmat mahdollisuudet oppia siitä ja syventää ymmärrystäsi.

Välittömästi muokattavissa: Jos haluat esimerkiksi lisätä uuden kuvan Google-mainoksiin, vaihtaa mainosten sisältöä, tai pienentää omaa budjettia, toimenpiteet onnistuvat välittömästi itse tekemällä.

Miinukset

Aikaa vievää: Google-mainostaminen voi ottaa oman aikansa, mikäli se ei ole entuudestaan tuttua. Asioihin perehtyminen ja Googlen toimintojen opettelu voi viedä tuottavaa työaikaa.

Vastuu onnistumisesta on sinulla: Itsenäisesti toimimalla vastuu tuloksista myös jää harteillesi.

Ei täysin ilmaista: Google-mainontaan tarvitaan aina oma mainosbudjetti. Itse tekemällä vastaat myös budjetin tehokkaasta kohdentamisesta ja relevanttien avainsanojen hyödyntämisestä.

Yhteenveto

Google-mainonta on kustannustehokas tapa tavoittaa potentiaaliset asiakkaat eri mainospaikoissa. Näitä ovat mm. hakutulokset, YouTube, Display, Performance Max, Gmail ja Google Maps. Optimoimalla verkkosivut, käyttämällä relevantteja avainsanoja, testaamalla mainostekstejä ja luomalla tehokkaita laskeutumissivuja, voit maksimoida mainonnan hyödyt.

Google-mainonta voidaan tehdä itse tai ulkoistaa ammattilaisille. Paras ratkaisu riippuu yrityksen omista resursseista ja tavoitteista. Ulkoistaminen säästää aikaa ja tarjoaa pääsyn edistyneisiin työkaluihin, mutta itse tekeminen voi olla kustannustehokkaampaa pienemmille yrityksille.

Kaipaatko asiantuntijan apua?

Mikäli tunnet tarvetta saada apua jostakin näistä palveluista ole yhteydessä LevelUpin digimarkkinoinninammattilaisiin niin katsotaan yrityksellesi juuri sopiva ratkaisu! Lisää digipalveluistamme pääset lukemaan täältä.