LevelUpin henkilöstötavoite on olla työpaikka, josta on paras paikka tehdä työtä mistä vain.

Markkinointikoordinaattori Emilia kävi tekemässä viisi viikkoa etätöitä Espanjan lämmöstä marraskuun alusta alkaen. Nyt kuulemme hänen ajatuksiaan kokemukseen liittyen.

Minua on aina kiinnostanut kokeilla asua ulkomailla pidempiä aikoja. Nyt oli mahdollisuus lähteä testaamaan etätöitä Espanjaan. Pakkasin mukaan koiran sekä tietokoneen ja lähdin ensimmäistä kertaa yksin ulkomaille pakoon Suomen pimeyttä. Muutama työkaverini asuu Espanjassa ja sen takia oli myös helppo lähteä sinne itsekin. Halusin myös tutustua muihin suomalaisiin ja saatiinkin hyvä porukka kasaan käyttäen hyödyksi Facebook-ryhmiä. Tämä uusi kaveriporukka teki kokemuksesta erityisen hienon.

Etätyöt ovat minulle tuttua puuhaa, sillä teen muutenkin kotoani Oulusta käsin töitä etänä. Kuitenkin uusi maa tuo haasteensa etätöihin. Muuten töiden sujuminen meni todella hyvin, mutta jäin kaipaamaan kunnon työpistettä ja tuolia sekä toista näyttöä. Nämä ovat onneksi mahdollista saada, jos uudestaan haluaa lähteä ulkomaille töihin hankkimalla erilaisen asunnon. Otin asuntoni Airbnb-palvelun kautta, sillä se on todella kätevä lyhyempään asumiseen ja hintaan kuuluu kaikki sähköä ja ilmastointia myöten.

Arki on yllättävän samanlaista ulkomailla.

Arkipäivät tein töitä normaalisti ja iltaisin sekä viikonloppuisin pääsin seikkailemaan lähiseuduilla. Parasta oli ehdottomasti valon määrä! Se antoi todella paljon virtaa ja luovuus kukki aivan eri tavalla kuin pimeässä Suomessa.

Suosittelen kaikille etätöiden tekemistä ulkomailla, jos se on vain mahdollista! Nyt on virtaa nauttia Suomen talvesta aivan eri tavalla, kun on saanut hienoja kokemuksia. Lähden vielä varmasti uudestaankin ja mistä sitä tietää, jos löydän itseni vielä Espanjasta asumasta!

Käy kurkkaamassa meidän avoimet työpaikkamme täältä, jos sinua kiinnostaa työpaikka, jossa on vapaus tehdä töitä vaikka auringon alta.