Google Analytics on jo vuosia sekä auttanut yrityksiä ymmärtämään verkkosivukäyttäjiensä käyttäytymistä paremmin että edistänyt verkkosivujen suorituskyvyn parantamista. Nykyinen Universal Analytics -versio on kuitenkin pian vaipumassa historian kirjoihin. Siirtymisessä uuteen Google Analytics 4 -versioon alkaakin olla kiire, sillä UA ei enää kerää dataa 1.7.2023 alkaen. Suorittamalla siirtymän nyt loppuun varmistat, että tärkeät tiedot tallentuvat myös jatkossa.

Mitä etuja GA4 tuo mukanaan? 

Google Analytics 4 on seuraavan sukupolven analytiikkaratkaisu, joka tarjoaa monia parannuksia ja lisäominaisuuksia Universal Analyticsiin verrattuna. Tässä muutamia syitä, miksi GA4 kannattaa valjastaa hyötykäyttöön:

  • Kattava käyttäjänäkymä: GA4 tuo verkkosivustojen ja sovellusten datan yhteen yhden hallintapaneelin alle. Tämä antaa kokonaisvaltaisen kuvan verkkosivukävijöiden käyttäytymisestä eri kanavissa ja mahdollistaa paremman ymmärryksen käyttäjäpoluista.
  • Parempi seuranta eri laitteilla: GA4 tarjoaa paremman käyttöliittymän sekä parannetun seurannan eri laitteilla, kuten mobiililaitteilla ja sovelluksissa. Tämä on erityisen tärkeää nykypäivän monikanavaisessa maailmassa, jossa käyttäjät vaihtavat laitteita usein.
  • Kehittyneet analytiikkaominaisuudet: GA4 sisältää uusia ja kehittyneitä analytiikkaominaisuuksia, kuten ennustava analytiikka ja tapahtumapohjainen seuranta. Nämä ominaisuudet auttavat yrityksiä saamaan syvällisempää tietoa käyttäjien toiminnasta ja ennustamaan paremmin tulevia trendejä.
  • Tietosuoja ja tietoturva: GA4 on suunniteltu ottaen huomioon nykyiset tietosuoja- ja tietoturvatrendit. Se noudattaa tiukempia käyttäjän yksityisyydensuojaa koskevia sääntöjä ja antaa paremmat mahdollisuudet hallita tietojen keräämistä ja käyttöä.

Siirtymäprosessi Universal Analyticsista GA4:ään

Siirtyminen Universal Analyticsista GA4:ään voi aluksi vaikuttaa haastavalta, mutta Google on kuitenkin pyrkinyt tekemään prosessista suhteellisen sujuvan. Tässä on joitain vaiheita, jotka auttavat sinua siirtymään onnistuneesti:

  1. Luo uusi GA4-mittauskokonaisuus: Aloita luomalla uusi GA4-mittauskokonaisuus Google Analytics -tilillesi. Tämä antaa sinulle uuden mittaus-ID:n ja seurantakoodin, jota sinun tulee käyttää uuden GA4-asennuksen yhteydessä.
  2. Asenna GA4-seurantakoodi: Lisää GA4-seurantakoodi verkkosivustollesi tai sovellukseesi. Voit käyttää Google Tag Manageria tai suoraa koodin lisäämistä tarvittaviin sivupohjiin tai sovellustiedostoihin.
  3. Päivitä käytäntöjä ja raportointia: Kun olet siirtynyt GA4:ään, päivitä käytäntöjäsi ja raportointitapoja vastaamaan uutta analytiikkaympäristöä. Hyödynnä GA4:n tarjoamia uusia ominaisuuksia ja tarkastele uudelleen mittareita ja tavoitteita

Koulutus ja tuki: Google tarjoaa laajaa koulutusmateriaalia ja tukea GA4-siirtymään liittyen. Tutustu Google Analyticsin tukisivuihin, osallistu webinaareihin ja koulutuksiin, ja hyödynnä Google-yhteisön resursseja.

Varmista että saat GA4:n hyötykäyttöön

Siirtyminen Google Analytics 4:ään merkitsee suurta muutosta verkkosivustojen ja sovellusten omistajille. GA4 tuo mukanaan uusia ominaisuuksia, kehittyneitä analytiikkatyökaluja ja paremman ymmärryksen käyttäjien toiminnasta. Siirtymisprosessi voi vaatia hieman vaivaa, mutta se tarjoaa mahdollisuuden parantaa analytiikkastrategiaa ja saada arvokkaampia tietoja käyttäjistä.

Tulevaisuuden analytiikkaratkaisu on täällä, ja uudet mahdollisuudet datan analysointiin ja liiketoiminnan kehittämiseen ovat ihan käden ulottuvilla. GA4:n mukanaan tuomat edut kannattaakin valjastaa hyötykäyttöön pikasesti.

Tarvitsetko apua? 

Tiedämme, että uuden opettelu voi tuntua työläältä ja siirtymistä uuteen analytiikkatyökaluun on saattanut joutua lykkäämään muiden työtehtävien painaessa päälle. Mikäli oma aika tai osaaminen siirtymän tekemiseen ei riitä, astumme LevelUpilla ilomielin avuksesi.

Tarjoamme GA4-käyttöönoton sekä tukea työkalun käyttämiseen ja juuri teille sopivien raporttien luomiseen. Jätä yhteystietosi alla olevalla lomakkeella, niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pikaisesti.

Voit myös varata suoran kalenteriajan siirtymästä keskustelemista varten.

Käy tutustumassa meihin LevelUppilaisiin!