Työntekijätarina Ville – intohimoisesti myyntiä tehden asiakashankintapäällikkönä

Lapin murre täyttää huoneen, kun asiakashankintapäällikkö Ville ryhtyy kertomaan tarinaansa. Mie olen Ville Waara, kotoisin Lankojärven kylästä Pellosta. Olen kohta 23-vuotias ja perheeseeni kuuluu avopuoliso ja koira.”  

Villestä tuli LevelUpin asiakashankintapäällikkö tammikuussa 2022. Ville oli jo kerennyt irtisanoutua edellisestä työtehtävästään aurinkopaneelimyynnin projektipäällikön työtehtävästä LevelUpilla, mutta toimitusjohtaja Jouni ei ollut valmis päästämään miestä muun maailmaan tuuliin.  

 

Ständi- ja puhelinmyynnistä esimiestehtäviin

Ville avaa hieman omaa urapolkuaan. Hän kävi peruskoulun Pellossa, jonka jälkeen muutti Rovaniemelle opiskelemaan liikuntaneuvojaksi. Tällöin hänen elämässään ei ollut muita tavoitteita kuin olla jääkiekossa ammattilainen. “Sitä kuitenkin jossain vaiheessa havahtui siihen, että kavereilla alkaa olemaan liukkaampi jalka kentällä. Sitten taas kopissa meikäläisellä juttu luisti sitäkin enemmän.” 

18-vuotiaana Ville huomasi, että autokin pitäisi tankata ja siihen tarvitaan rahaa. Ensimmäinen työpaikka (jos kesätöitä ei lasketa) löytyikin ständimyynnin parista. Ville möi Fortumin sähkösopimuksia Rovaniemen kauppakeskusten käytävillä muutaman vuoden ajan. Tässä vaiheessa Villen elämä oli todella kiireistä tasapainottelua jääkiekon, koulun ja töiden välillä. Jossain vaiheessa mukana oli myös toinenkin työ.  

Armeijan aika tuli seuraavana ja siellä vuoden oltuaan Ville palasi myyntitöiden pariin. Tällä kertaa teleoperaattoreiden tuotteiden myyntiin puhelimen välityksellä. Palo ständeille kuitenkin vei miehen uudestaan ständimyyntiin takaisin vuodeksi. Koronavirus pakotti lopettamaan ständimyynnin ja oli taas aika palata puhelinmyynnin pariin. Tällä kertaa Ville teki töitä omalla y-tunnuksella kevytyrittäjänä. Hän nousi vastuumyyjästä tiiminvetäjäksi.  

“Kaikella on aikansa ja vajaan neljän vuoden sähkönmyynti alkoi riittämään. Googletin hakusanoilla “esimiestyö” ja “myynti” ja LevelUpin työpaikka projektipäällikkönä aurinkopaneelimyynnissä herätti kiinnostukseni ja sain työpaikan kesäkuussa 2021.” Talon sisäinen muutos nykyisiin työtehtäviin tapahtui tammikuussa 2022. 

 

Jokapäiväistä ammattitaidon kehittämistä 

Nykyinen työ asiakashankintapäällikkönä pitää sisällään yritysten päättäjien päivittäistä kontaktointia, etäpalavereja, välillä lähitapaamisia asiakkaiden kanssa ja uuden oppimista koko ajan, sillä digimarkkinoinnin kenttä muuttuu koko ajan. “Olen vasta ollut niin vähän aikaa tässä työtehtävässä, että odotan innolla mitä muuta pääsen tekemään.” 

Villen mielestä hienointa omassa työssä on se, että saa täyttää asiakkaiden tarpeet ja tehdä asiakaspalvelua. Tarvittaessa saa myös omalla ammattitaidolla luoda tarpeita ja täyttää ne. “Työssäni arvostan eniten vapautta tehdä töitä ihan missä vain ja melkeinpä, milloin vain. Arvostan myös sitä, että saan olla päivittäin erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä.”  

LevelUpilla suurin osa tekee etätöitä ja Ville on yksi heistä. Villen mielestä työyhteisön hyvinvoinnista pidetään hyvin huolta. Työkavereiden kanssa ollaan päivittäin yhteydessä ja puhutaan paljon muustakin kuin vain työasioista. “Aina kysytään kuulumiset.” Ville kokee, että LevelUpilla on hyvä ja rento meininki. Aina voi sanoa kaiken suoraan avoimen ja keskustelevan työympäristön takia. 

Villen TOP 3 taitoa:
  1. Kyky oppia 
  2. Keskustelutaito 
  3. Myymisen tekeminen 

“En halua koskaan olla valmis ja siksi aina voi kehittyä kaikissa osa-alueissa.” Erityisesti Ville haluaa kehittyä ihmisten etälukutaidossa. Hän kokee myös, että järjestelmällisyys, aikataulutus ja esivalmisteluiden tekeminen on kehityslistalla seuraavana. 

 

Vapaa-ajalla virkistyn…

sarjoja katsellen, jääkiekkoa pelaten, urheillen ja viettämällä kavereiden kanssa aikaa. Normaalia pian 23 vuotta täyttävän miehen elämää! Tämä työ antaa sen mahdollisuuden, että on vapaa-ajalla mahdollisuus virkistyä ja nauttia. Silloin pysyy töissäkin virkeänä. 

Erityistaitoni on…

olla minä, Ville Waara! Poikkean muista ihmisistä tavalla, millainen olen kokonaisuutena. Aina tarvitaan yksi Waaran Ville. 

Saan motivaatiota…

onnistumisista ja kaupoista. Saan motivaatiota myös siitä, että opin uutta ja sisäistän sen tiedon. 

 

“Haluan vielä loppuun sanoa, että sinä, joka luet tätä juttua – osaatko arvostaa puhelimen kautta tehtyä myyntityötä? Tämä on joillekin intohimo, kuten minulle.” 

Ville heittää hyvän vertauskuvan aiheeseen liittyen: “Ei kukaan mene puusepällekään sanomaan, joka intohimolla valmistaa sänkyjä, että onpas sulla rumia sänkyjä, älä enää ikinä tee noita sänkyjä enää.” 

Arvostetaan siis toistemme intohimoja, myyjäviitan alla on aina joku ihminen!