Yhteistyö kantaa vuosia, kun kumppani ymmärtää mitä halutaan ja potkii oikeaan suuntaan

Haapajärven Vuokratalot on pienen maalaiskaupungin vuokra-asuntojen tarjoaja. Maalla edetään usein hitaammin, mutta tämä pieni ja tehokas yhtiö on painellut sellaista kehitysvauhtia, että muut alan toimijat ovat seuranneet ihaillen vierestä.

Vuonna 2016 Haapajärven Vuokratalojen toimitusjohtaja Taina Ruhala päätti laittaa kehityksen pyörän liikkeelle. Strategiasta lähtenyt kehitystyö vieritti yhtiön kehittämään toiminnan lisäksi myös viestintä- ja markkinointikanaviaan. ”Näin on tehty ennenkin” ei ollut vastaus Ruhalan kohdalla, vaan asioita lähdettiin kehittämään sitä kohti, että miten asiat pitäisi olla myös tulevaisuudessa.

Huolellinen suunnittelutyö kantaa useita vuosia

Haapajärven Vuokrataloille kehitettiin yhdessä LevelUp:n (ent. Projant Oy) kanssa tavallisten verkkosivujen sijaan palvelukanava, jossa asiakkaat pääsevät hakemaan vuokra-asuntoa, jättämään vikailmoituksia ja tarkastelemaan yhtiön asuntotarjontaa. Suurin muutos entiseen oli se, että nyt potentiaalisille asukkaille voitiin tarjota paljon enemmän tietoa ja nähtävää tarjolla olevista kiinteistöistä ja asunnoista. Sivusto rakennettiin WordPress-julkaisujärjestelmällä ja sivuston hallinnan helppouteen panostettiin.

Yhdessä kehittämällä palvelualustaa saatiin aikaan sivut, jossa kiinteistösihteeri pääsee merkitsemään asuntoja jo etukäteen vapautuvaksi, jolloin potentiaalinen asukas voi tutustua asuntoon ja jättää vuokrahakemuksen valmiiksi. Tämä oli yksi tekijä, joka auttoi asuntojen käyttöasteen nostamisessa. Tyhjiä asuntoja on koko ajan entistä vähemmän.

Verkkosivujen konseptoinnin, ulkoasun ja teknisen toteutuksen lisäksi yhteistyö poiki Haapajärven Vuokrataloille aktiiviset some-kanavat.

  • – Tuntuu, että olemme löytäneet oikean tavan viestiä potentiaalisille uusille asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, kertoo Taina Ruhala.

Strateginen ajattelu, viestinnän ja markkinoinnin tärkeyden ymmärtäminen sekä sen oivaltaminen, ettei kaikkea tarvitse tehdä yksin, ovat tulleet jäädäkseen. Kumppaniverkoston kautta pienenkin toimijan on mahdollisuus luoda asiakkailleen tai tässä tapauksessa asukkailleen entistä parempia palvelukokonaisuuksia.

Käy katsomassa verkkosivutoteutusta: https://haapajarvenvuokratalot.fi

Me LevelUpilla toteutamme verkkosivut, joka soveltuu juuri sinun yrityksesi tarpeisiin! Lue lisää palvelustamme täältä.